سایمون شاما در این قسمت از مستند خود درباره ی داستان زندگی یهودی ها، به مساله ی رویارویی یهودیان "گتو نشین" (حاشیه نشینان شهر ها) با فرهنگ دیگر ملل می پردازد. به عبارت بهتر این قسمت از مستند سایمون شاما در مورد جامعه پذیری یهودیان می باشد که چگونه وارد جامعه جهانی شده اند.
ایمان بی قید و شرط؛ سایمون شاما استراتژی ورود یهودیان به جوامع غیر یهودی را اینگونه نامگذاری می کند. از گتو به تالار و از گذشته ای مذهبی به آینده ای موعود.
او پیامد های این سیر را اینگونه توصیف می کند که این تغییرات دنیا را تغییر داده است.
بنا بر ادعا و تحلیل سایمون شاما درقرون 18 میلادی دنیای دانش غیر یهودی با یک دنیای یهودی روبرو شده است و فیلسوفان عصر روشنفکری توانستند تعصبات (مذهبی - یهودی) به ارث رسیده از قرون و اعصار را از میان بردارند. به یهودی ها گفتند از "گتوهای ذهنی" خود بیرون بیائید و خود را در معرض زبان های جدید و علم جدید قرار دهید.
سایمون شاما در این قسمت از مستند و در راستای اهداف برنامه خود این توصیه های روشنفکران مذهبی یهودی را مرور می کند که :«بدون قربانی کردن هویتتان، فرهنگ خود را تقسیم کنید.»
تا آن زمان که یهودیان، قشری گوشه گیر و در نظر مردم دیگر منفور بوده اند؛ کم کم خود را وارد جامعه می کنند و اذن ورود اول از سوی علمای آن ها اتفاق می افتد. آن ها در مهمانی با دیگر اقوام و مذاهب غذای حلال یهودی خود را نیز با خود می برده اند.
یکی از علمای یهودی که به عنوان پرچمدار این سیر شناخته می شود، مندلسون نام دارد. او به یهودی ها می گفت: باید از این پل به عنوان یهودی عبور کنید. خودتان را با مفاهیم و سرشت سرزمین هایی که به آن ها منتقل شده اید وفق بدهید ولی در دین پدرانتان استوار باشید.
می شود این سیر را به عنوان تولد سکولاریزم یهودی نام گذاری کرد. این که به ایمان بی قید و شرط توصیه می شود معنایش همین است. تنها ایمان خود را حفظ کنید و بر آن استوار باشید. سیری از عالم مذهبی به فرهنگ غیر دینی.